Värstaborg

Den anrika samlingslokalen Värstaborg är ett landmärke i Njurunda.

Nykterhetsorganisationen IOGT byggde Värstaborg som invigdes 1907 och är en av Medelpads största samlingslokaler. 1976 köptes Värstaborg av föreningen Nivren Folkdansgille. Det finns plats för 120 sittande matgäster och maxantalet är 150 personer. Varje vecka hålls aktiviteter som folkdans, dans, gymnastik, bridge, fäktning och möten. Danslokalen går även att hyra till festliga tillställningar, födelsedagsfester, bröllopsfester, evenemang med mera. Ja, det finns de som även gifts sig på Värstaborg.

Under alla åt har fastigheten renoverats i etapper och efter behov. Underhållet av huset har bedrivits med ideell kraft från medlemmarna med hjälp av bland annat inkomster från uthyrning av lokalen.

Hösten 2019 tilläggsisolerades hela byggnaden av Tre Jonsson Bygg och sommaren 2020 målades huset av medlemmar och fick sin gula fina gula färg som idag syns lång väg.
Sommaren 2022 lades nytt golv i entrén, caféet och även dansgolvet. I samband med detta fick väggar, panel, lister med mera fräschas upp med ny färg. Hellstrands golv var golvläggare och ideella krafter från Nivren fdg målade och fixade.
Adress: Njurundavägen 109, 862 41 Njurunda

Följ oss gärna på Facebook